FAQ

INFORMATIE M.B.T. ALLE GEANNULEERDE SKIVAKANTIES T/M HET EINDE VAN HET SEIZOEN

Sunweb Group annuleert alle vakanties met vertrek t/m 6 april
Als gevolg van de wereldwijde Coronabestrijding en de huidige snelheid van de opeenvolgende maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten hebben wij besloten om alle vakanties met vertrek tot en met 6 april (en t/m 17 april voor Turkije) te annuleren. Alle skivakanties worden t/m het einde van dit wintersportseizoen geannuleerd. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen.

Communicatie en gevolgen voor jouw reservering

Wij zijn momenteel alle betrokken klanten aan het informeren via mail, sms en telefoon dat we hun vakantie uit voorzorg annuleren, maar dat ze uiteraard hun geld niet kwijt zijn. Alle betrokken klanten krijgen het reeds betaalde bedrag als tegoed voor een volgende vakantie die kan worden gebruikt voor boekingen gemaakt binnen één (1) jaar na uitgifte naar een bestemming en vertrekperiode naar keuze. Dit geldt voor zowel zon-als wintersportvakanties.

Hoe krijg je info met betrekking tot jouw reis als gevolg van deze maatregelen

Momenteel zijn wij druk bezig om meer dan 150.000 Sunweb Group klanten, die de afgelopen periode geraakt zijn door de diverse maatregelen, op de best mogelijke manier verder te helpen. In het belang van onze klanten én om dit zo vlot en gestructureerd mogelijk te laten verlopen, vind je hieronder informatie en richtlijnen met betrekking het contact met Sunweb Group.  Graag vragen wij hierin om jouw begrip en medewerking.

 

In het belang van onze klanten én om dit zo vlot en gestructureerd mogelijk te laten verlopen, vind je hieronder informatie en richtlijnen. Graag vragen wij hierin om jouw begrip en medewerking.

 

• Wij contacteren jou! Je mag er hierin uiteraard op vertrouwen dat wij dit doen in volgorde van urgentie. We verzoeken je dan ook vriendelijk om ons in de komende periode niet langer zelf te benaderen.

• Wij zorgen ervoor dat de antwoorden op de meest gestelde vragen makkelijk terug te vinden zijn in onze FAQ over zomervakanties en wintersport.

• Wij doen ons best om de website continu up-to-date te houden. Zodra wij van de autoriteiten informatie krijgen over een bepaalde vakantiebestemming, passen wij de updates aan. Wij raden je aan om zeker ook zelf de updates van de officiële autoriteiten te volgen want de ontwikkelingen en de adviezen volgen elkaar zeer snel op.

 

We begrijpen dat jij het liefst zo snel mogelijk wil weten waar je aan toe bent en welke mogelijkheden je hebt. Wij willen benadrukken dat er met man en macht wordt gewerkt om jou die duidelijkheid te geven, de gevolgen voor iedereen te beperken en tegelijkertijd de situatie goed onder controle te houden. Wij werken hierin nauw samen met autoriteiten, als ook met onze bus-, airline- en hotelpartners.

 

Momenteel wordt de volgorde van urgenties op de volgende manier bepaald:

1. Repatriëringen van gasten vanuit bestemmingen waar dat urgent nodig is

2. Vertrekken binnen de 48u

3. Vertrekken + 48u

4. Latere vertrekken en overige vragen

 

INFORMATIE M.B.T. DE VOUCHERS VOOR GEANNULEERDE SKIVAKANTIES T/M HET EINDE VAN HET SEIZOEN

Als jouw vakantie is geannuleerd wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus ontvang je een corona-voucher om een nieuwe vakantie te boeken bij ons. Alle informatie over de vouchers en mogelijkheid voor het inwisselen van jouw vouchers
vind je hier.

EINDE SKISEIZOEN

Alle skigebieden besloten om de liften te sluiten voor de rest van het seizoen. Daarom bieden wij geen wintersportvakanties meer aan.


Q: Wanneer ontvang ik de tickets & vouchers?
A: De hoofdboeker ontvangt de reisbescheiden met daarin de tickets & vouchers ongeveer een week voor vertrek.

Q: Kan ik een vakantie boeken bij Totally als ik ouder ben dan 30 jaar?
A: Totally is een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van vakanties voor studenten en jongeren. Het product is daar dan ook op toegespitst. Een vakantie boeken op basis van busvervoer is mogelijk vanaf 16 en tot en met 30 jaar. Ben je ouder dan 30 jaar, dan kun je alleen een vakantie boeken op basis van eigen vervoer. Totally hanteert geen kinder-/familiekortingen en er zijn geen kinderfaciliteiten (zoals een kinderbedje) beschikbaar.

Q: Moet je student zijn om een reis bij Totally te boeken?
A: Je hoeft geen student te zijn om bij Totally een vakantie te boeken.

Q: Hoeveel bedraagt de aanbetaling?
A: De aanbetaling (minimum van €50) bestaat uit:
- de reserveringskosten
- het calamiteitenfonds
- de kosten van een eventueel afgesloten annuleringsverzekering
- de poliskosten wanneer je een verzekering hebt afgesloten
- 30% over de overige reisonderdelen

Dit bedrag dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende wijzen van betaling. Op de factuur staat hoe hoog het aanbetalingsbedrag is voor jouw boeking. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.

Q: Kan ik een persoon bijboeken?
A: Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van het vervoer en de accommodatie. Houd er rekening mee dat de reizigers die al geboekt hebben de oude reissom behouden. De persoon die bijgeboekt wordt, krijgt de nieuwe reissom. Wil je een persoon bijboeken, dan kan alleen de hoofdboeker contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch via 0900-8822 of per mail naar
info@husk.nl.

Q: Waar kan ik opstappen met de bus?
A: Totally hanteert een beperkt opstapschema zodat je Nederland snel uit bent. Veel bussen rijden zonder overstap naar de bestemming. Een enkele keer komen bussen samen in het zuiden van Nederland waar vandaan je na een vlotte overstap snel naar de eindbestemming wordt gebracht. Per bestemming en per datum kunnen de aangeboden opstapplaatsen variëren. Tijdens het boeken worden de mogelijke opstapplaatsen voor de gekozen datum getoond. Bij te weinig reizigers voor een op- of uitstapplaats behoudt Totally zich het recht om deze plaats niet aan te doen. Als je een boeking maakt waarbij de reizigers in verschillende plaatsen willen opstappen, dan kan Totally nooit garanderen dat alle reizigers uiteindelijk met dezelfde bus naar de bestemming reizen. Dit geldt ook voor verschillende boekingen.

Q: Hoe laat vertrekken de bussen?
A: Indien je een reis hebt geboekt met busvervoer zijn de vertrek- en aankomsttijden hiervan pas bekend op het moment dat je jouw reisbescheiden ontvangt. Helaas is het niet mogelijk op een eerder tijdstip contact met ons op te nemen over je vertrektijden. Ook onze collega’s van het Contact Center weten deze pas op het moment dat de reisbescheiden zijn vrijgegeven. Het busnummer wordt 1 dag voor vertrek per SMS aan de hoofdboeker doorgegeven.

Q: Is er reisleiding aanwezig op de bestemming?
A: Op de grote bestemmingen is reisleiding aanwezig. Zij zorgen ervoor dat jouw vakantie op rolletjes verloopt. De reisleiding ontvangt je bij aankomst en wijst je het bagagedepot aan. Na aankomst wordt er een gezellige welkomstborrel in de Totally huisbar georganiseerd waar de reisleiding je alles vertelt over de "ins en outs" van jouw vakantiebestemming. Op een aantal bestemmingen verzorgen zij, in opdracht van de accommodatieverschaffer, de in- en uitcheck (sleuteluitgifte, borgformaliteiten etc.), de skipas-, feestkaart en de indeling van de ski- en snowboardlessen.

Je kunt bij de reisleiding terecht voor de exacte locatie van de ski- en snowboardverhuur en daarnaast organiseren zij een aantal leuke activiteiten. Voor vragen en problemen zijn zij een aantal keer per week op een vast tijdstip op een vaste locatie bereikbaar en in geval van nood zijn zij 24 uur per dag te bereiken via een mobiele telefoon. Deelname aan activiteiten is op vrijwillige basis en altijd op risico van de deelnemer.

Q: Kan ik mijn huisdier meenemen?
A: Een huisdier meenemen is in sommige accommodaties mogelijk. Het is alleen mogelijk als je met eigen vervoer reist. Bij het kopje 'faciliteiten' van de desbetreffende accommodatie kun je terugvinden of dit toegestaan is en wat de kosten zijn. Wil je je huisdier meenemen, geef dit dan aan ons door. Het is belangrijk dat wij jouw huisdier aanmelden bij de accommodatie. De hoofdboeker kan hiervoor contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch via 0900-8822 of per mail naar
info@husk.nl.

Q: Wat zijn de kosten als ik moet annuleren?
A: Bij annulering berekent Totally de kosten, volgens de voorwaarden:
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 30% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom.
- Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Q: Hoe kan ik mijn reis annuleren?
A: Annuleer je jouw vakantie, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de voorwaarden. Een annulering is dan ook niet kosteloos. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven.

De hoofdboekers kan de vakantie gemakkelijk zelf annuleren via
Mijn Totally. Je krijgt dan direct de annuleringskosten te zien. Staan er nog annuleringskosten open, dan kun je deze gelijk voldoen via iDeal. Voldoe je de kosten niet direct, dan is het verplicht om de annuleringskosten binnen 14 dagen alsnog over te maken. De betaling maak je dan over met internetbankieren. Heb je te veel betaald, dan storten wij het te veel betaalde bedrag binnen 14 dagen naar je terug. Na de annulering ontvang je de annuleringsfactuur plus schadeformulier per mail.
* Kom je er op Mijn Totally niet uit? Maak dan gebruik van het online
 annuleringsformulier om jouw annulering door te geven.

Q: Welke types materiaal kan ik via Totally huren?
A: Je kunt bij ons verschillende types materiaal huren. De benaming voor het materiaal kan verschillen per bestemming, maar is gebaseerd op de volgende categorien:
- voor beginners en licht gevorderden
- voor licht gevorderden en gevorderden
- voor gevorderden en ver gevorderden
Voor meer informatie over prijzen kun je kijken bij de desbetreffende accommodatie bij het tabblad ‘extra’.

Q: Kan ik een losse busreis boeken?
A: In sommige gevallen is het mogelijk om bij ons een losse buspendel te boeken. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch via 0900-8822 of per mail naar
info@husk.nl.

Q: Heb ik recht op restitutie als ik (gedeeltelijk) geen gebruik maak van mijn skipas?
A: Heb je tijdens de vakantie om wat voor reden dan ook 1 of meerdere dagen geen gebruik kunnen maken van de skipas, dan is het belangrijk dat je zelf ter plaatse met de liftmaatschappij contact opneemt voor een eventuele restitutie. Het is niet mogelijk om dit na thuiskomst via Totally te regelen.

Q: Waar kan ik op- en uitstappen voor de busreis?
A:
Amsterdam: P-Bus aan De Passage thv. Holterbergweg (Joe Park) (€7,50 per enkele reis)

Utrecht: touringcarhalte Reactorweg 1 (nabij Restaurant Meet & Eat) (€5,- per enkele reis )

Rotterdam: Metrostation Capelsebrug, busstation beneden (Abram van Rijckevorselplein), enkel voor Oostenrijk (€5,- per enkele reis)

Bruchem: La Place 'De Lucht West' (A2 Utrecht -> Den Bosch, Rijksweg 2, 5314 LJ) (€2,50 per enkele reis)

Breda: Station Breda-Prinsenbeek, International Bus Stop (Moskesweg), enkel voor Oostenrijk (€2,50 per enkele reis)       

Eindhoven: P+R Meerhoven (Sliffertsestraat 304)       

Maastricht: parking voorzijde MVV-stadion 'De Geusselt', enkel voor Frankrijk

Venlo: achter het Esso tankstation, Columbusweg 55 (A67, afrit 39), enkel voor Oostenrijk


Q: Wat zijn de adresgegevens en het telefoonnummer van Totally?
Reisorganisator: 

Sunweb Group GmbH

Schützengasse 4

CH-8001 Zürich

Zwitserland

 

Tel : +41-(0)43 5083 535

e-mail: sgi@sunwebgroup.com

 

CH-020.4.049.544-0

CHE-178.977.909 MWST

ANVR = 05098

SGR = 3609

 

Reisbemiddelaar:

Sunweb Group Netherlands B.V.

 

Totally

Postadres:

Postbus 1439

3000 BK Rotterdam

 

Bezoekadres:

Bahialaan 2

3065 WC Rotterdam

 

BTW nummer: NL803475949B01

KvK 24.188.723

ANVR 03200

SGR 1966

 

Iban: NL03RABO 0121954609

BIC: RABONL2U

 

Tel : 0900 - 8822 (lokaal tarief)

info@husk.nl

Internet: www.husk.nl

 


Q: Hoeveel bagage mag ik meenemen?
A: Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen:
- 1 tas of koffer van normaal formaat van maximaal 20 kg. met afmetingen 80x70x30 cm.
- 1 paar ski's met stokken en schoenen of één snowboard met schoenen
- Handbagage van maximaal 2 kg.

In een snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard. Dit betekent ook geen overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding en dergelijke. Neem je een snowboard mee, dan ben je verplicht om de bindingen van het board af te halen. Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in jouw bagage te stoppen. Heb je te veel bagage, dan is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorg er altijd voor dat er labels aan jouw bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor jouw bagage.

Q: Waar kan ik het skimateriaal ophalen?
A: Per bestemming werken wij met verschillende materiaalverhuurders. De adresgegevens van de verhuurder staan vermeld op de reisbescheiden. De reisbescheiden ontvang je ongeveer een week voor vertrek.

Q: Welke andere mogelijkheden zijn er behalve annuleren?
A: Naast annuleren zijn er ook de volgende mogelijkheden:
In de plaats stelling:
De hoofdboeker kan iemand anders in jouw plaats mee laten gaan op vakantie. Tot 1 week voor vertrek kan de hoofdboeker in
Mijn Totally wijziging kosteloos doorvoeren. Binnen 1 week voor vertrek kan de hoofdboeker telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Houd er rekening mee dat er wijzigingskosten doorberekend kunnen worden voor deze wijziging.

Omboeken van de vakantie:
Tot 6 weken voor vertrek kan de hoofdboeker de vakantie omboeken. Wij berekenen hier geen extra wijzigingskosten voor. Houd er rekening mee dat de reissom nooit lager mag worden. Wanneer de reissom hoger is, wordt deze aan je doorberekend. Binnen 6 weken voor vertrek is het helaas niet meer mogelijk om de vakantie om te boeken. Voor een omboeking kan alleen de hoofdboeker contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch via 0900-8822.

Q: Hoe werkt een boeking 'op aanvraag'?
A: Wanneer wij in onze eigen voorraad geen kamers of appartementen meer hebben is het in sommige gevallen mogelijk om bij de accommodatieverschaffer na te vragen of er in hun voorraad nog een kamer of appartement beschikbaar is.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je boekt de reis en wij nemen contact op met de accommodatieverschaffer. Het duurt meestal 5 werkdagen voordat wij een antwoord ontvangen. Komt jouw vakantie akkoord, dan krijg je de factuur per mail. Jouw boeking is daarmee meteen definitief geworden. Een aanvraagboeking is dus altijd bindend. Komt jouw vakantie niet akkoord, dan nemen wij per telefoon of mail contact met je op. Wanneer er geen kamers of appartementen meer zijn dan kunnen wij je wellicht een alternatieve accommodatie aanbieden.

Q: Welke soorten verzorging bestaan er?
A: Bij een aantal accommodaties is een verzorging inbegrepen. Dit kun je terug vinden bij de desbetreffende accommodatie onder het kopje 'verzorging'. Daarnaast is soms ook mogelijk om halfpension bij te boeken. Kies je voor het halfpension arrangement, dan eet je het ontbijt en het diner in een door ons geselecteerd restaurant. Dit restaurant ligt altijd in de buurt van jouw accommodatie. Het ontbijt is vaak in buffetvorm terwijl het driegangendiner aan tafel wordt uitgeserveerd.

Q: Kan ik op het kantoor van Totally langskomen?
A: Het is eventueel mogelijk om op het kantoor langs te komen om tickets op te halen of om te betalen. Je kunt alleen gebruikmaken van deze mogelijkheid indien dit vooraf telefonisch is afgesproken. Boekingen kun je alleen telefonisch maken of via de website.

Q: Wat zijn de openingstijden van Totally?
Maandag tot en met vrijdag: 09:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
Zondag: gesloten

Q: Wat zijn de voordelen om vooraf via Totally materiaal te huren?
A: Het huren van ski- en/of snowboardmateriaal biedt meerdere voordelen:
- altijd het nieuwste materiaal
- geen onderhoudskosten
- geen gesjouw en gesleep
- geen hoge afschrijving op je eigen materiaal

Q: Wat zijn de voorwaarden?
A: Klik
hier om de voorwaarden van Totally te lezen. Met deze voorwaarden ga je akkoord wanneer je een reis bij Totally boekt.

Q: Hoe kan ik een groepsreis boeken?
A: Klik
hier om naar de groepsreizen website te gaan. Een groepsreis is vanaf 15 personen.

Q: Is het goedkoper om materiaal vooraf via jullie te boeken?
A: Over het algemeen is het goedkoper om via ons materiaal te huren dan ter plaatse. Vooral in Frankrijk liggen de plaatselijke tarieven een stuk hoger dan de prijzen die wij berekenen voor de materiaalhuur.

Q: Op welke dag gaat de skipas in?
A: Onze standaard wintersportreizen worden aangeboden met een skipas voor 6 dagen. Deze skipas gaat in op zondag en eindigt op vrijdag. Je kunt ook kiezen voor een skipas voor 7 dagen. Deze pas is dan geldig tot en met de laatste zaterdag. Wil je dat jouw skipas de eerste zaterdag al ingaat? De hoofdboeker kan dan contact opnemen met ons Contact Center. Dit kan telefonisch via 0900-8822 of per mail naar info@husk.nl.

CO2 neutraal 

Als Sunweb Group proberen we continu onze impact op sociaal, economisch en milieugebied te verbeteren, in alles wat we doen. Daarom is je vakantie als je met ons reist CO2-neutraal. Wanneer je via een van onze merken een vakantie boekt, berekenen we de CO2-uitstoot van je reis en financieren we projecten die dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot compenseren. Dat doen we bij iedere vakantie van Sunweb Group. De projecten die we financieren, zijn door onafhankelijke partijen gecontroleerd en voldoen aan internationaal afgesproken standaarden. Daardoor weten we zeker dat ze net zo veel CO2 compenseren als ze beloven. We weten dat CO2-compensatie niet dé oplossing is voor klimaatverandering, maar we vinden dat we nu onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze uitstoot. We zijn er trots op dat we een van de eerste reisorganisaties zijn die standaard CO2-neutrale vakanties aanbiedt en dat we klanten helpen om duurzamer te kunnen reizen. [Klik hier/Scroll naar beneden] als je meer wilt weten over CO2-compensatie en wat Sunweb Group daaraan doet.

 

Q: Wat gaat Sunweb Group doen?

Voor iedere vakantie van Sunweb Group berekenen we de CO2-uitstoot. Van het reizen naar de bestemming en terug tot het verblijf. Daarna compenseren we die uitstoot met projecten die door derde partijen zijn gecertificeerd. We beseffen dat dit niet dé oplossing voor klimaatverandering is. Maar het is wel een grote stap om het grootste milieuprobleem van onze vakanties aan te pakken.

 

Q: Waarom doet Sunweb Group dit?

Telkens als je met vakantie gaat, het vliegtuig neemt, in een hotel overnacht of een bus neemt, wordt CO2 uitgestoten. We vinden het heel belangrijk om continu te proberen onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren bij alles wat we doen. Als reisorganisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen en onze CO2-afdruk tot een minimum beperken. Er zijn in de reiswereld veel manieren om die voetafdruk te beperken, maar op dit moment is een zekere mate van CO2-uitstoot onvermijdelijk. Als we bij willen dragen aan een CO2-neutrale wereld, is het compenseren van de CO2-uitstoot die we niet kunnen terugdringen op dit moment de enige manier om echt invloed uit te oefenen. We weten wel dat dit niet dé oplossing is voor de klimaatverandering. Maar het is wel een grote stap om het grootste milieuprobleem van onze vakanties aan te pakken. We geloven echt dat we impact kunnen hebben door groot te denken en CO2-compensatie standaard aan te bieden bij al onze vakanties en al onze klanten - meer dan één miljoen in totaal. Als Sunweb Group kunnen we onze invloed als een van de grootste reisorganisaties gebruiken om een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen. Daarom moedigen we onze partners en andere reisorganisaties aan om hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun CO2-uitstoot. Ons CO2-compenstatieprogramma is de eerste belangrijke stap van een groot aantal stappen die we kunnen zetten om de wereld te verbeteren.

 

Q: Wat is CO2-compensatie?

CO2-compensatie is een manier om CO2-uitstoot te verminderen. Dit kan door compensatiecertificaten te kopen. Wanneer je een compensatiecertificaat koopt, betaal je om te zorgen dat een ton aan CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Ieder certificaat garandeert dat de CO2-uitstoot met een ton is verminderd. Dit is te bereiken met projecten die de uitstoot over de hele wereld beperken. Bekende voorbeelden zijn wind- en zonneparken en de bescherming van regenwouden. Alle projecten zijn gecertificeerd door derde partijen en worden uiterst grondig gecontroleerd.

Wat gebeurt er wanneer Sunweb Group mijn vakantie compenseert?

We berekenen de CO2-uitstoot bij iedere vakantie die onze klanten bij Sunweb Group boeken. Dat houdt in dat we de uitstoot van de volgende vier activiteiten vaststellen:

 

1. Vluchten naar de bestemming en terug

2. (of) Busreizen naar de bestemming en terug

3. Transfers van de luchthaven naar het hotel en terug

4. Accommodaties

 

Daarna ondersteunen we projecten die CO2-uitstoot met dezelfde hoeveelheid beperken. Op die manier zijn al onze vakanties CO2-neutraal.

 

Q: Welke projecten ondersteunt Sunweb Group?

Sunweb Group ondersteunt CO2-reductie die door projecten voor hernieuwbare energie in India. Deze projecten beperken de CO2-uitstoot op grote schaal en leveren schone elektriciteit aan duizenden mensen.

Sunweb Group ondersteunt bijvoorbeeld windmolenparken in Madhya Pradesh in centraal India en Rajasthan in het noordwesten. Gezamenlijk reduceren deze projecten de CO2-uitstoot met meer dan 350.000 ton per jaar en genereren ze elektriciteit die genoeg is voor 76.000 huishoudens in India.

Alle projecten die Sunweb Group ondersteunt, zijn gecertificeerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in de vrijwillige CO2-markt, zoals de Voluntary Carbon Standard.

Q: Hoe helpt compensatie bij het tegengaan van klimaatverandering?

Compensatie beperkt klimaatverandering door:

•        te zorgen voor een echte reductie van CO2 in de atmosfeer die anders niet plaats zou vinden;

•        geld beschikbaar te stellen voor technologie voor hernieuwbare energie en energiezuinige oplossingen;

•        mensen bewust te maken van de impact die onze manier van leven op het klimaat heeft.

Sinds de start in 1997 heeft vrijwillige klimaatactie via compensatie de CO2-uitstoot wereldwijd met ongeveer een miljard ton verminderd.

 

Q: Wie is ClimateCare en waarom werken jullie met hen samen?

Voor Sunweb was het belangrijk om een internationale betrouwbare partner te hebben die uitstoot kan compenseren via projecten met strenge certificeringen. ClimateCare voldoet daaraan. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van programma's om op grote schaal CO2-uitstoot te verminderen, ontwikkelt ClimateCare programma's met veel impact om armoede te bestrijden, de gezondheid van mensen te verbeteren en het milieu te beschermen. Dat doen ze met hun als handelsmerk vastgelegde Climate+Care-benadering.

Minstens zo belangrijk vinden we de match met onze waarden en manier van werken: we blijven onszelf uitdagen en proberen continu onze projecten op sociaal, economisch en milieugebied te verbeteren. Daarom hebben we voor ClimateCare gekozen.

 

Q: Hoe berekenen jullie de CO2-uitstoot van iedere vakantie?

We berekenen de CO2-uitstoot van iedere vakantie die je bij Sunweb Group boekt. Hierbij stellen we de uitstoot van de volgende vier activiteiten vast.

1. Vluchten naar de bestemming en terug

2. Busritten naar de bestemming en terug

3. Transfers van het vliegveld naar het hotel en terug

4. Accommodaties

 

Door deze gegevens te combineren, berekenen we de impact van je vakantie. Deze berekeningen maken we volgens internationale standaarden.