Residence Les Olympiades

  Val Thorens

  Algemeen

  1. Après ski informatie

   Val Thorens staat bijna synoniem voor feest en après-ski. Het is verreweg de populairste feestbestemming van de Franse Alpen! Zo ook onder de Nederlandse studenten. Ook niet gek natuurlijk met meer dan 70 kroegen, restaurants, bars en discotheken. Vanaf 14:00 starten er veel feestjes op de piste en vervolgens kun je afdalen naar het dorp, waar de meeste bars tot 02:00 open zijn. Twaalf uur lang feest dus! Voor de echte party animals gaan de discotheken nóg langer door. Check hieronder alle aanraders:

   Le Monde: Le Monde is dé Nederlandse après-ski bar van Val Thorens. Al vele jaren vieren duizenden vakantiegangers na het skiën of snowboarden feest in Le Monde! Elke dag knallen de beste Hollandse feest DJ's het dak eraf, samen met de gezelligste Nederlandse bar crew van het dorp. Hier kun je elke dag vanaf 16:00 terecht.

   Snowcafe: Even geen zin in alleen Nederlanders? Dan is het Snowcafe een uitkomst. Hier ontmoet je studenten uit alle windstreken en dit  is daarmee ook dé internationale bar van Val Thorens. Dagelijks heb je hier vanaf 17:00 live muziek en HappyHour. Later op de avond draait de DJ een goede mix van Top 40 en Club. De internationale crew zorgt hier voor een onvergetelijke avond!

   360 Bar: Bij de 360 bar begint het feest al vroeg. Het ligt direct aan de piste en wordt gerund door Nederlanders. De bar is buiten, op het terras van Chalets de Thorens (het mes en vork restaurant), naast de Moraine stoeltjeslift. Vanaf 11.00 is het terras al open om lekker te loungen en vanaf 15.00 staan er nationale of internationale DJ op het programma. Elke dag anders, maar elke dag helemaal los!

   La Folie Douce: La Folie Douce, gelegen op 2600m is zeker een plek om niet over te slaan in Val Thorens! Ook dit ligt direct aan de piste en is daardoor dé plek om na het skiën uit je dak te gaan. Vanaf het balkon voorziet de DJ je van de vetste beats en omdat het op de berg ligt, dans je hier met een geweldig uitzicht over de vallei!

   Malaysia: De Malaysia is toch wel de bekendste nachtclub van Val Tho. Deze club is letterlijk en figuurlijk underground. Voor de echte party animals is dit zeker een verplichting!  De deuren openen om 22:00 en om 04:00 uur moet je, na een nacht lang heerlijk sjansen en dansen, helaas weer naar buiten. PS: neem wel een goed gevulde portemonnee mee of versier een rijke gozer!.

   Klub Summit: Worden de prijzen van de Malaysia je iets te gek, dan is er nog een club waar je tot in de vroege uurtjes het licht uit kunt doen. Klub Summit is ook tot 04:00 geopend en de tijd vliegt voorbij met een aantal mojito's van de barman en de house classics op de achtergrond.  Deze club met internationaal karakter zit vlakbij de andere bars dus je kunt direct doorrollen.

   Café Snesko: In deze Deense bar is de gezelligheid nooit ver te zoeken, want tijdens de après-ski is het hier bomvol. De live-muziek knalt je tegemoet met als hoogtepunt de beste muzikant tussen 17:30 en 19:00 uur.

   Club Baramix: Nooit meer naar huis! Deze gezellige feestbar verandert in een club waar je tot diep in de nacht los kunt gaan.