Offerte - Superdévoluy - Résidence Les Chaumettes (BU 6 dgn Midweek 2017)

Bestemmingsinformatie

Husk - Superdévoluy

Superdévoluy is een modern skidorp en beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie. Het grote voordeel van dit multifunctionele dorp is dat bijna alle accommodaties direct aan de piste liggen waardoor je ’s ochtends snel de berg op kunt. Lange wachtrijen bij de lift zijn sporadisch en omdat de pistes breed en relatief rustig zijn, kunnen de fanatieke carvers hier ongegeneerd hun gang gaan. Daarnaast wordt deze ruimte enorm gewaardeerd door de startende en lichtgevorderde wintersporters.

Vanaf de top heb je een aantal heerlijke blauwe en rode afdalingen richting het buurdorp La Joue du Loup. Deze spectaculaire route loopt dwars door het bos en langs schitterende valleien. Onderweg kun je stoppen voor een fotomoment of voor een lunch bij één van de gezellige blokhutten. Bestel hier eens een genepy. Dit heftige en typisch Franse kruidendrankje geeft je een enorme boost waardoor de keuze voor een pittige zwarte afdaling sneller is gemaakt!

Als de liften gesloten zijn, zitten de terrassen bomvol. Door de unieke ligging laat de zon zich vaak zien en onder het genot van een versnapering kun je hier lekker bijkomen van je skiavontuur. Na zonsondergang verschuift de massa zich naar binnen. In het grote gebouw Bois d’Aurouze bevindt zich een winkelgalerij waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen maar daarnaast vind je hier ook meerdere restaurants, barretjes, een bioscoop en een discotheek

Voor de partyanimals is de bar La Fournaise een must! Tussen vijf en negen kun je hier iedere dag twee drankjes halen voor de prijs van één. Het vervolg speelt zich af in de Titi Twister. In deze poolbar gaat het feest door tot in de vroege uurtjes. In Superdévoluy is er ook aan de sportieve après-skiër gedacht. In Bois d’Aurouze kun je tegen een kleine vergoeding terecht in het zwembad, fitnesscentrum en een saunacomplex.

Superdévoluy: super gebied, super après-ski en dat allemaal voor een superprijs! Superdévoluy is supérieur!

Husk - Massif du Dévoluy

Het indrukwekkende skigebied Massif du Dévoluy staat bekend om zijn lange, mooie en uitdagende pistes. Mede dankzij de vele noordhellingen, een groot aantal zonuren en de diversiteit aan afdalingen, is dit gebied de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Ondanks de zuidelijke ligging tonen de statistieken aan dat je je absoluut geen zorgen hoeft te maken over de sneeuwcondities. Het hoogste punt ligt boven de 2500 meter en is bedekt met een eeuwige poederlaag en daarnaast liggen de meeste hellingen aan de schaduwkant. Als de situatie er om vraagt, wordt de sneeuw op de lagergelegen pistes op peil gehouden met kunstmatige besproeiing.

In Massif du Dévoluy komt ieder type wintersporter prima aan zijn trekken! Wanneer je voor de eerste keer op de latten staat, dan zijn de vele brede blauwe pistes een uitstekend oefenterrein. De gevorderde skiër kan zich uitleven op o.a. een technische buckelpiste. De langste afdaling in dit gebied telt maar liefst 5 kilometer. Deze gigant begint op de top en eindigt helemaal onder in het dorp. Ook de snowboarders hoeven zich hier niet te vervelen! Door goed te luisteren naar de wensen van professionals is in het gebied een spectaculair funpark aangelegd.